Våra omtyckta snusvarumärken Skruf, Knox och Smålands Bruksnus har gjort oss till Sveriges näst största snustillverkare. I vår fabrik i Sävsjö arbetar idag c:a 270 anställda.

Vill du vara delaktig i vår fantastiska utveckling i rollen som OHS Support?

Ditt ansvarsområde

Skruf söker ett OHS-stöd med förmåga att driva hälsa och säkerhet framåt både operativt och strategiskt. Du besitter ett gemensamt tankesätt kring utveckling av hälsa utifrån ett säkerhets- och hållbarhetsperspektiv. Du arbetar både i projektform och direkt, med hjälp av nyckeltal för kontroll och uppföljning. I rollen ingår ett starkt fokus på riskhantering med höga koncerninterna krav baserade på såväl central som statligt styrd standard.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bidra till att genomföra ett systematiskt förhållningssätt för att uppnå en säker arbetsmiljö
  • Bistå i genomförandet av OHS-standarder, både lokala och europeiska.
  • Delta i övervakning och rapportering av nyckeltal inom hälsa och säkerhet
  • Aktivt bidra till att skapa nya policyer och riktlinjer när behoven uppstår.
  • Bistå/leda för att förbättra säkerhetskulturen på plats genom olika säkerhetskampanjer och strategier.
  • Bidra till att förbättra inspektionsprocessen för arbetstillstånd och skydd på utrustning med mera.
  • Bistå/leda översättningen av OHS-standarder och policyer till engelska för ett mer internationellt tillvägagångssätt.
  • Kontakta lokala myndigheter och andra externa parter, inklusive representanter för OHS.
  • Deltar aktivt i upprätthållandet av OHSAS 45001-certifikat genom kontinuerligt genomförande av riskbedömning och kontroller, arbetsmiljöstandarder och andra OHS-program.
  • Skapar/leder förbättringsprojekt som är nödvändiga för att förbättra OHS-metoden på plats.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och driva strategiskt arbetsmiljöarbete i en tillverkande bransch, samt har erfarenhet av riskbedömning och är lagkunnig, eller viljan och ambitionen att inhämta kunskapen genom att utbilda dig inom området parallellt med arbete. Du besitter en analytisk förmåga. Du trivs i en organisation som är i ständig utveckling. Du blir en nyckelperson för att nå framgång i företaget som har en väl förankrad ambition att bli regionens bästa arbetsgivare.

Du har ett stort driv, engagemang och ett brinnande intresse för att utveckla och förbättra. Har du erfarenhet från teknikintensiva arbetsplatser och eftergymnasial utbildning inom hälsa och säkerhet är detta en merit. Du har ett genuint intresse för din profession. Tjänsten kräver internationella kontakter, vilket ställer krav på att du behärskar engelska såväl som svenska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi har en fantastisk utveckling och ställer höga krav på medarbetare. Vi ser att du är ansvarstagande, noggrann, strukturerad och flexibel i ditt arbete. Vi erbjuder dig ett självständigt, spännande och varierande jobb i en internationell arbetsmiljö med trevliga kollegor.

Du kommer att få en personlig utbildningsplan för att kunna inhämta all nödvändig kunskap av vår personal med långvarig erfarenhet.

Goda kunskaper av svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Låter detta som något för dig är du varmt välkommen att ansöka.

Beräknad start: 2021-08-15
Arbetstider: Dagtid

Om detta låter som något för dig är du varmt välkommen att ansöka. Vi tillämpar löpande urval och avtalad tid, så tjänsten låter intressant – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Så här ansöker du: Din ansökan skickas på engelska till e-postadressen:
mariakatrina.maniego@skruf.se senast 2021-07-31