Vi söker nu en kollega till ett föräldravikariat. Vi sitter i centrala Stockholm och tjänsten är en visstidsanställning på ca ett år. Analysteamet (Insights & Intelligence), där tjänsten är placerad, består av 3 personer med skilda ansvarsområden men samtidigt ett tätt samarbete. Du arbetar även tätt med andra analytiker inom koncernen lokaliserade i bl.a. Norge och Tyskland. Du rapporterar till Head of Insight & Intelligence Nordics.

Vad går arbetet ut på?

Som Prognos- och prissättningsanalytiker hos Skruf Snus AB är du ansvarig för att utarbeta månatliga prognoser som stödjer produktion, försäljning och den finansiella planeringen.

Rollen inbegriper att samla in data, analysera och dra slutsatser som utmynnar i rapporter, rekommendationer samt uppföljning av pågående arbete.

Du ansvarar bl.a. för volymbaserad produktionsplanering, prognoser över förväntad försäljning, estimerade marknadsandelar och marknadsstorlek samt prognoser som stödjer Skrufs finansiella arbete. Du ansvarar även för prissättningsstrategier och rabattanalyser, konkurrentanalyser, prismodellering och lönsamhetsanalyser.

Du arbetar tätt med flera av företagets övriga funktioner, både i Sverige och i övriga länder där vi är verksamma, och förväntas stödja dem med insikter och analyser. Du för, varje vecka, en tät dialog med kollegor i (främst) Norge och Tyskland där ni diskuterar och utbyter insikter och best practice rörande produktionsplanering och förväntad försäljning. Det är ett självgående arbete i en social miljö som ställer höga krav på förmågan att ta egna initiativ och upptäcka förbättring- och utvecklingsområden samt att möta de olika deadlines andra funktioner i företaget berörs av. Tjänsten ställer krav på att du tar eget ansvar och är organiserad, att du är initiativrik och har förmågan att förklara komplexa samband på ett lättförståeligt sätt.

Den vi söker

För att trivas i denna tjänst är det viktig att man är en öppen och flexibel person som tycker om ett högt tempo och att verksamheten och processer är under ständig utveckling. Vi ser att du har erfarenhet av prissättningsanalys och prognostisering, gärna med erfarenhet från FMCG (snabbrörliga konsumentvaror).

Vidare är det viktigt att du har följande kompetenser.

  • Mycket goda kunskaper i Excel
  • Bra på att presentera komplexa ämnen på ett enkelt sätt för olika typer av intressenter på såväl svenska som engelska
  • Har god kommersiell förståelse och ett intresse för konsumentbeteende
  • Några års erfarenhet av prisanalys, gärna från FMCG
  • Erfarenhet av prognostisering, gärna från FMCG
  • Har en stark logisk och analytisk förmåga
  • Bra på att identifiera utvecklingsområden och gilla problemlösning

Vi ser att du, som lägst, har en kandidatexamen i ekonomi, statistik, matematik eller liknande samt obehindrat behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Sök tjänsten idag

I denna rekryteringsprocess samarbetar Skruf Snus med Manpower. Sök tjänsten via länken här  med ditt CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.
Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotte Åvall på telefonnummer: 08 452 33 74 eller via e-post: charlotte.avall@manpower.se