Är du redo att “skrufa” upp arbetsdagen? Vi har fått den stora äran att hitta Skruf-familjens nästa ekonomistjärna, som kommer att fylla en stor funktion på huvudkontoret i Stockholm!

Nu söker vi med ljus och lykta efter en person som är riktigt peppad på en ny möjlighet där du får ta mycket ansvar – och med rätt driv finns det stora möjligheter att kunna utvecklas och växa tillsammans med bolaget över tid. Visst låter detta riktigt spännande? Det är det också!

Rollen

I rollen som controller kommer du stödja verksamheten i redovisningsfrågor samt är med och utvecklar rutiner och processer. Idag har man ett samarbete med en partner i Polen där redovisningsenheten är outsourcad och här kommer du fylla en viktig funktion genom att bland annat följa upp att redovisningen följer svensk lag och praxis och bokas på rätt kostnadsställen. Du kommer dessutom ha ett tajt samarbete med bolagets ekonomichef som också är placerad i Stockholm

För att göra succé i denna roll behöver du ha en strategisk sida, vara öppen till förändringar och driven som person. Du följer upp budgetar och mål med de olika avdelningarna och fungerar som ett bollplank och genomför ev. korrigeringar för att uppfylla de mål som är uppsatta.

Arbetsuppgifterna

Som du kanske redan förstått är detta en bred roll och några av dina dagliga arbetsuppgifter består av att:

 • Stötta och bistå redovisningsteamet i Polen
 • Stötta ekonomichefen i det löpande ekonomiarbetet, högt och lågt
 • Följa upp och se till att redovisningsprinciperna efterföljs (GAAP/IFRS)
 • Ta fram samt granska och följa upp både intern och extern rapportering
 • Följa upp och granska utfall och resultat och stötta verksamheten och dess olika avdelningar
 • Ha översikt över intercompany lån och avtal
 • Andra uppkomna ad hoc uppgifter

Din bakgrund

För att passa och lyckas i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Minst en kandidatexamen inom ekonomi
 • Minst några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning
 • Du har förståelse för såväl legala redovisningsprinciper som IFRS-principer
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda systemkunskaper, här kommer du att arbeta i ett flertal olika affärssystem
 • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

Vem du är

Den person vi söker är driven, hjälpsam, strukturerad och analytisk. Du har ett sinne för siffror samt ett eget engagemang och ”go” i dig, samt en vilja att påverka, utveckla och modernisera processer och rutiner. Vidare är du självgående, proaktiv och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. På bolaget råder en social, föränderlig miljö med mycket på gång – och då är det såklart bäst att detta är ett klimat du trivs i! Du är kommunikativ, serviceinriktad och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Anställningen

Detta avser en s.k. direktrekrytering där du blir anställd direkt av Skruf.
Tjänsten är på heltid och här har du möjlighet att flexa.
Startdatum så snart som möjligt, alt. i mitten på augusti

Din ansökan

Känner du nu när du har läst igenom denna annons att denna roll är helt rätt för dig? Då får vi be dig att skicka in din ansökan och ditt CV samt ett par rader om varför just du skulle vara rätt för tjänsten. Och du, vänta inte på bättre tider – ansök nu! Vårt urval sker nämligen löpande.